Fotografen 2016

Velkommen til Fotografen 2016 - en fotokonkurranse over seks runder!
Fotografen 2016 er et samarbeid mellom Japan Photo, Cyan :galleri og foto.no.

Konkurransen går over seks juryerte runder og er åpen for alle sølv- og gulllmedlemmer av foto.no. Alle kan bli medlem, les mer og registrer deg her

De fem beste bildene/seriene i hver runde blir kommentert av juryen. Det deles ut poeng til de 10 beste bildene/seriene etter følgende poengfordeling:

1. plass – 12 poeng
2. plass – 10 poeng
3. plass – 9 poeng
4. plass – 8 poeng
5. plass – 7 poeng
6. plass – 6 poeng
7. plass – 5 poeng
8. plass – 4 poeng
9. plass – 3 poeng
10. plass – 2 poeng

Juryen kan også gi hederlig omtale i form av 1 poeng til inntil 15 bilder/serier per runde.

Bilder som har fått poeng (også i form av hederlig omtale) kan ikke benyttes som bidrag i senere runder av Fotografen 2016.

Den med flest poeng etter seks runder kåres til Fotografen 2016.

Rundevinneren premieres med:
Gavekort fra Japan Photo på bildeprodukter til en verdi av 8.000 kroner

Nummer to i en runde premieres med:
Gavekort fra Japan Photo på bildeprodukter til en verdi av 3.000 kroner

Fotografen 2016 premieres med:
Produksjon av utstilling fra Japan Photo XXL til en verdi på inntil 50.000 kroner
Separatutstilling på Cyan :galleri i 2017.

Oversikt over rundene:

Runde 1. Fritt tema. Enkeltbilde.

Å fotografere betyr å tegne med lys. Lyset er overalt, det former vår verden og det vi ser. Alt vi ser, er lys. Og alt lys kan tegnes med. Ergo: Alt kan fotograferes! I denne runden av Fotografen 2016 inviterer vi deg til å utforske fritt og se hvor langt lyset kan ta deg - og hvor langt du kan ta det! Dette er runden hvor du virkelig kan slippe kreativiteten løs og gjerne overraske med ditt innleverte bidrag.

“For me, the camera is a sketch book, an instrument of intuition and spontaneity.” - Henri Cartier-Bresson

Innleveringsperiode: 1. februar – 1. mars.

Runde 2. Tema: Natur. Enkeltbilde.

I denne runden vil vi gjerne se hvordan DU ser naturen, eller hvordan naturen ser ut gjennom ditt fotografiske og kreative blikk. Vi ønsker å se bilder med historiefortelling, tolkningsrom og/eller gode konsepter og ideer. Men kanskje viktigst av alt er originalitet, bilder som skiller seg ut fra den stor mengden.

Innleveringsperiode: 15. mars – 15. april.
Jury: Pål Hermansen

Runde 3. Tema: Portrett. Enkeltbilde.

I denne runden ønsker vi portretter som skildrer det mennesket som portretteres på en eller annen måte. Vi åpner opp for at temaet kan tolkes vidt, og ønsker velkommen kreative løsninger. Klarer man å fange essensen eller noen viktige personlighetstrekk ved den portretterte, eller kanskje til og med en hemmelighet, eller vekker betrakters nysgjerrighet, er man på god vei til å løse temaet på en god måte.

Innleveringsperiode: 1. mai – 1. juni.


Runde 4. Tema: Sommer. Enkeltbilde

Årets sommer er godt i gang, og i denne runden ønsker vi oss bilder som på en eller annen måte sier noe om temaet sommer. Fotografen står ganske fritt i forhold til hvordan hun eller han ønsker å løse oppgaven, både med tanke på innhold og sjanger. Vi oppfordrer deltagerne til å være kreative, bilder som overrasker med originalitet slår ofte godt an hos juryen.

Innleveringsperiode: 1.august til 1. september

Runde 5. Tema: Ung i dag. Serie på mellom 3 og 8 bilder

Hva betyr det å være ung? Hvordan er det å være ung i dag? Hvordan er det å være ung i Norge, i Europa eller andre steder i verden? Hvilke utfordringer er det å være ung? Hvilke gleder er det? Hva kan vi lære av de unge? Ja, det er en rekke spørsmål og temaer man kan ta opp i denne runden.

I denne runden ber vi om en serie. Å arbeide med bilder som skal fungere som en serie er annerledes enn å jobbe med enkeltbilder. Med en serie må du tenke historiefortelling eller tematikk som strekker seg fra første til siste bilde, og hvor hvert eneste bilde har en betydning for hvordan historien fortelles eller temaet belyses. Redigering og et tydelig tema gjennom flere ulike bilder er viktige stikkord (å sende inn fem forskjellige bilder av samme motiv er altså ikke en serie)

Innleveringsperiode: 15. september til 15. oktober

Runde 6. Mobilfoto. Enkeltbilde
Innleveringsperiode: 1. november – 1. desember
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu