Tips.......?
Bilde av min datter Silje ved en fontene. Det var veldig hardt lys her, har noen noen tips om hvordan jeg kan berge dette bildet? Ja jeg vet at bakgrunnen er rotete osv, men jeg liker uttrykket og dette er ikke ett planlagt opptak.....
Utstyr
  • Canon Eos 5
  • Cannor EF 75 - 300
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeKodak CN 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger255
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_13496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Thomas A.

Synes egetlig bildet ikke er så ''hard'' i kontrastene...-bare litt i hodet.
En ide' er kanskje og ''blure'' bakgrunnen i bildet slik at hovedmotivet kommer bedre frem??? - Uansett er det et fint bilde, synes jeg.
Stian G.

Jeg synes bildet står seg meget godt slik som det framstår her. Som du sier selv et herlig uttrykk på jenta. Synes det er helt perfekt jeg :-)
Tor-Erling T. R.

Ja, dette var fint. Jeg synes ikke det er rotete. Du kunne hatt større blenderåpning slik at det ble uskarpt i bakgrunnen. Da hadde det blitt litt mer ''blurete''.
Carsten A.

Enig i at f:11 ikke var noe godt valg her, noe i retning av F:2.8-4 hadde vært langt bedre. Bra bilde, men håret er utbrent her. Mulig at dette ikke er tilfelle på papirkopien, i så fall har flatbedscanneren ikke greid jobben (ikke uvanlig). Uten å vite hvordan kopien ser ut er det vanskelig å gi et råd. Men det beste er nok å få negativet scannet direkte, koster endel, men da kan du også få et utmerket resultat.
MVH CA
Manuela H.

For en søt liten pike! Syns ikke lyset her var så verst, heller jeg!
Avsluttet .

Nydelig jente i et bilde som virker ekte. Bildet er bra, det - den største feilen ligger hos deg dersom det er slik at du ergrer deg over relativt ubetydelige svakheter... Du kan eventuelt beskjære litt oppe for å rydde. Hvis du vil ha bedre tegning i høylyset i håret og løfte mellomtonene i ansiktet litt, får du et bra utgangspunkt ved å scanne negativet.
Avsluttet .

Hei igjen, vurdert fra en bedre skjerm er bildet enda bedre. Glem det jeg skrev om å løfte mellomtonene i ansiktet.
Johnny Roger P.

Takk for fine kommentarer!! Joda, go'pia 'te pappa'n sin er nydelig hun og ganske så fotogen når hun bare føler for det!!! :-)

Skal vurdere å scanne negativet da det på print ser ut til å være litt mer å hente enn ved scanning ved hjelp av flatbed....

Jeg er selvfølgelig fornøyd med bildet som sådant men det jeg ikke var fornøyd med er som dere nevner det utbrennte i håret og mangelen på tegning i området ved beina / buksen....

Hjelpen jeg evt. var ute etter var mer i retning av om jeg kunne gjort noe mer enten ved scanningen eller etterbehandlingen...?

mvh johnny
Carsten A.

Med et rimelig godt scan direkte fra negativet skal du ha alle sjanser til å få fram et vesentlig bedre toneforløp enn her, særlig skal det utbrente håret kunne bli atskillig bedre. Forøvrig ville jeg ha beskåret bildet slik at det lyse feltet øverst til venstre bli borte.

Ellers er jo intet bedre enn gode modeller i den nære familie! Fint bilde av pen jente - dette er det sannelig verd å jobbe litt med! Lykke til!
MVH CA
mange l.

Hej Johnny Roger

Om jag tagit denna bild skulle jag vara mycket nöjd. Kalla mig slarvig men ibland är innehållet i bilden viktigare än tekniken,
(min uppfattning).
Inom rimliga gränser.
Tycker om hennes blick och hur håret faller i ansiktet. Jättebra.

MVH/Mange
Hans- Georg S.

Meget bra komponert utsnitt! Likte det direkte naturlige blikket, det gir god komunikasjon med modellen.
Knut Otto P.

Fint bilde, og lyset er fint, kanskje mest fordi jeg liker bilder med litt høy kontrast. Bakgrunnen kan du beskjære bort, som nevnt av andre, Det blir kanskje litt lite luft over da.
Eller du kan gjøre den mørkere uten at du endrer på jenta og det hun har foran seg - enten digitalt eller i mørkerommet. Da vil jenta stå klarere frem, og det lyse feltet blir ikke like forstyrrende.
BRA BILDE!
Bjørn H.

Ett godt bilde du kan være fornøyd med!!
Fint pikebarn og utrykk!!

BH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu