Gråhegre
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-03-06 23:40:37
    Versjon #2
Utstyr
  • D2X
  • AF-S 500 mm
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger757
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_180200} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Frode H.
Glimrende!

Full tonal kontroll, skarpt og detaljrikt, samtidig som du har oppnådd en fantastisk bokeh. Ingenting som forstyrrer, all oppmerksomhet er rettet mot fuglen.

Et av de aller beste bildene JEG har sett av denne arten.

Mvh
Frode
Ole Petter D.
Har alltid ønsket meg et slikt bilde. Har ennå ikke gitt opp håpet.
Synes du har lykkes veldig bra med dette eksemplaret. Ren og utilslørt komposisjon med nøytrale farger. Synes bildet fortjener litt opprydding i sjenerende støvflekker for å gjøre det enda bedre. Ville også muligen lagt inn noe mer luft foran nebbet.
Ole Petter
Bjørn E.
Takk for kommentarene

''Støvflekkenne'' som du ser Ole Petter er faktisk insekter.
Bildet er tatt i slutten av juli i 2005
Jeg er enig i att det er noe trangt på venstre side men det er ikke mer på orginalen, bildet er tatt i høydeformat.
Legger til en ny versjon, du får se om du liker den bedre.
Terje K.
Det er vist hegre sesong her på dotten :-) og disse er nok av de beste må jeg innrømme... Syns faktisk versjon #2 var best...best komp enkelt å greit :)

Terje
Ole Birger S.
V#2 er etter min smak det beste, og et meget flott bilde. Skarpt, velkomponert, fint miljø, og med en hærlig frigjøring fra bakgrunn.
ingeborg w.
Veldig flott, fine farger, skarpt, bakgrunne godt ute av fokus, foretrekker v2 med bedre komp.
Carsten A.
Teknisk sett praktfulle artsbilder i fint diffust lys. Ser ingen grunn til å velge mellom V1 og V2, men egentlig er jo ikke V2 en annen versjon, en annen presentasjon, av V1. Det dreier seg om to helt selvstendige ulike opptak.

MVH CA
Geir Arne M.

Nydelig Bjørn. Hegren er litt spesiell med en lutende hodning. Flott teknisk, ser også at den er ringmerket.

mvh
geir
Eyvind R.
To svært fine hegrebilder med velvalgt fokusplan, utsnitt og mettede farger. Bra!

Mvh Eyvind
Svein B.
Henger meg på- to flotte hegrebilder! Svært pent komponert med steinen den sitter på og stråene ved siden av- og den rolige bakgrunnen. Enkelt og ryddig. Teknisk nydelig.

Mvh
Svein B
Kjell G.
Jeg blander meg gjerne i skrytekoret her. V2 for meg. Det flotte lyset er avgjørende, sammen med den flotte innsatsen til fotografen, selvfølgelig!

Litt synd med den ringen, men man kan vel ikke få alt på én gang?

mvh kjellg
Tim Ø.
For det første mange takk for innspill på diskusjonssidene til prosjektet mitt ;-)
Jeg har sett på en stor del av bildene dine og jeg må si at her var det mye inspirasjon på hente. Gjennomgående svært høy kvalitet, både teknisk, innholdsmessig og estetisk.

Så til dette bildet.
Den første versjonen er meget bra. I tillegg har der det lille ekstra som, delikat bakgrunn, motivet er godt isolert, fin positur som viser fjærdrakta bra, og stråene gir et lite hint av sammenhengen. Men det som virkelig gjør bildet er innslaget av grønt. Akkurat nok til å skape en spenning i billedflaten, samtidig som det ikke trekker oppmerksomhet fra hovedmotivet.

Men skulle jeg velge meg et bilde å ha på veggen ville jeg nok gått for versjon to. Hodet står riktignok ikke så mye fram, men bonusen er en sterkere linjeføring. Jeg opplever at stein, hegre og det grønne danner en sirkel som blikket følger. Blikket går riktignok ut av billedflaten, men det er noe som får meg til å ta samme runden på nytt. Tror det er stråene som drar blikket inn i billedflaten igjen.

Ellers så får jeg lyst til å spørre. Er denne komposisjonen planlagt. Har du med andre ord forutsett at det ville sette seg en hegre der, og derfor rigget deg til, eller er det mer tilfeldigheter ute å går?
Bjørn E.
Takk for kommentaren.

Hegrebildene er nok ikke direkte planlagt men er mer som ett biprodukt av rovfugl fotografering ved ett våtmarksområde på jæren.
Kamuflasjen er plassert med hensyn til best mulig bakgrunn for dette.
Dette er en hegre som holder til i område og som jeg har tatt mange bilder av omtrent på samme plassen så helt tilfeldig er det ikke.
Ikke alle bildene er like vellykket mye er avhengig av lyset i øyeblikket.

Det er mye ender og vadefugler i område spesielt om våren i trekket men det er også mange som overvintrer så det blir en del bilder av disse også.

mvh Bjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu