Kikedalen
Et stemningsbilde fra en kanotur sammen med min far tidligere i sommer. Kikedalen ligger i enden av et smalt vann der høye fjell stuper ned i vannet på begge kanter. Inn her kommer man bare med båt. Vi overnattet under åpen himmel, fisket og lagde oss god mat. Dette var egentlig ikke en foto-tur, men jeg bare måtte lufte kameraet litt...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-24 19:52:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-07-24 21:16:36
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon 30D
  • Canon 10-22mm
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/9
  • Lukker2s
  • FilmtypeISO100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger968
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_201800} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
jarle p.
jeg må bare si at du gjorde rett i å lufte kamera her..dette er et av de bedre bildene jeg har sett i det siste...dette gav meg en skikkelig god følelse!!Glimrende!

-jp-
Espen A. I.
Du viser god teknisk innsikt i utstyret ditt her Torbjørn. En fenomenal og genial komp som i sin enkelhet funker godt. Det rosa skjæret som preger bildet gir stemningen et løft og blir nesten litt klisjéaktig, men er det noe jeg liker innen billedkunsten så er det akkurat det ! Føler at du har gjort en dyktig manøver her.

mvh Espen
André Ø.
Forgrunn, bakgrunn, komposisjon, eksponering og vanneffekt er glimrende fanget. På den lille minussiden er det kanskje litt flat kontrast i bildet og alt det grønne i mellomgrunnen kunne kanskje vært litt sprekere? Men gratulerer med et strålende bilde!
Inge S.
Hei.
Syns dette ble teknisk meget bra. Fint slør på vannet.
Flott.

Mvh Inge
Ivar B.
Hei Torbjørn. Ja jeg kan virkelig skrive under på at du har vært i mektig natur her, Kikedalen er fantastisk! Komposisjonen din er bygd opp på en slik måte at du har fått god dybde i bildet. blikket glir på en fin måte inn fra de nærmeste steinene og inn mot ''lyset''. Bekkens vei innover i bildet og opp i den mektige fjellsiden gir også en fin linje. Er litt usikker på balansen i bildet, synes det er mye ''tungt'' i høyre side med steiner i elv og høyt fjell, mens venstre side er noe lettere med mer vann og himmel. Jeg føler likevel ikke at bildet heller mot høyre, men tror likevel jeg personlig hadde valgt å kutte himmelen ca 4 cm. Lyset i himmelen er flott og den høye himmelen understreker jo litt storheten i landskapet, slik at mange vil kanskje være uenig med meg i dette forslaget til kutt. Jeg slenger det likevel ut da jeg mener det gir bildet litt mer balanse. Til tross for dette forslaget, synes jeg du med dette bildet formidler storheten i landskapet på en fin måte. PS: Du skriver at du bare kan komme inn i kikedalen med båt, men dersom det er Kikedalen innenfor Gjønavatnet ( noe det ser ut til å være) så går det en fantastisk tursti inn i dalen langs fjellsiden. Mvh Ivar
Anne-Lise S.
Synes Ivar har sagt det som er å si. Steinene i forgrunnen tar min første oppmerksomhet, og så vandrer øynene videre oppover til den ender i himmelen... Nydelig rett og slett! Ser rosaskjæret som ligger over det meste av bildet. Kanskje det er litt for mye av det? Litt usikker i forhold til om det blir for mye av rosaskjæret på steinene i forgrunnen? Ser noen trær til venstre der som kanskje har noen partier som blir for mørke kontra dette rosa, men nå pirker jeg...

Enda en gang har du lykkes med å lage et svært interessant naturbilde!

Anne-Lise
Torbjørn K.
Takker for hyggelig tilbakemelding og konstruktive forbedringsforslag.

Ivar: Jeg ser ''hvor du vil'' med kuttforslaget ditt, men for meg vil dette kutte ''horisonten'' i bildet. Strengt tatt danner ikke fjellet horisonten, men det skaper skille mellom himmel og landskap. Jeg synes denne bør gå fra høyre kant til venstre kant, og dersom denne linja avbrytes underveis skaper dette, etter min mening, enda mer uro og ubalanse i bildet.

Ja, dette er Kikedalen i enden av Gjønavatnet i Hålandsdalen. Jeg visste ikke at det var tursti innover her (den må ihvertfall være luftig og spennende!), så takk for den opplysningen.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.
Virkelig nydelig!! Det eneste jeg kan påpeke, kanskje er det sagt (ikke tid å lese kommentarerne), er noe rødstikk. Flott natur og nydelig sløring. Godt komponert bilde og mye mer enn bare sløring.

vh ingebjørg
Fred S.
Først og fremst den nesten tredimensjonale dybden som imponerer meg her, har følelsen av å stå midt i elva di. Vilt og flott landskap, mulig det kunne ha vært gjengitt med mer kontrast. Ikke sikker, men på meg virker fargene litt matte og en anelse ''slørete''.

vh fred
Hans Jacob H.
Jeg synes dette var et flott stykke arbeid. Likte spesielt at du har fått fram fossen oppe i fjellsiden langt der bak, det gav bilde skikkelig dybde. Har heller ikke noe problem med evt ubalanse, tvert imot, det gir bilde litt mer spenning. Kan dog være enig at det virker litt blasst og kontrastløst, særlig på steinene i forkant.
Torbjørn K.
Takk til dere også for gode tilbakemeldinger. Jeg har prøvd meg med en ny versjon med mindre rødstikk og en anelse mer kontrast. Mulig at denne fungerer bedre?

Torbjørn
Bente K.
Dette var et flott skue. Jeg likte spesielt godt lyset her som gir et rosaskjær vi kan se igjen flere steder innover i bildet. Men alikevel tror jeg de grønne partiene lider litt under rosaskjæret.
mvh Bente
Kurt S.
Veldig flott.
Vill og vakker natur som det må være en opplevelse å ferdes i.
Hadde nok heller ikke klart å la kameraet ligge når man ser motiver som dette og.. i så fint lys.
Utsnittet ble fint og formatet fungerer godt og gir god dynamikk og spenst i bildet.
En super dybde du fikk til.
Ellers tror jeg alle de vakre detaljene er nevnt.
Lyset, sløringene i elva og fargene kan likevel fremheves på nytt.
Når det gjelder fargetone i slike bilder blir det nok smak og behag.
Rosaskjær, blåskjær, rødskjær etc.. Alt dette er tillatt.
Avhengig av lyset kunne det vært alt av dette i opptaksøyeblikket.
Nok om det. Tror jeg foretrekker V1. Likte fargene og kontrasten best i den versjonen. Det er mitt synspunkt og nok en gang. Dette med fargetone og kontrast blir en smaksak.
Mvh Kurt
Anne-Lise S.
Hei igjen!

Det er mulig det er noe med skjermen min.. V3 ble lysere og kanskje også blassere slik jeg ser det her, og jeg kan ikke se noen spesiell endring i det rosa. Dog er kontrasten forsterket, men her ble det så lyst at jeg faktisk foretrekker v1 som gir et roligere inntrykk av det mektige landskapet, til tross for det rosa....

Anne-Lise
Tone A.
Versjon 3 blei også på min skjerm litt lys, og dermed dominerer det lyse vatnet bildet og rosalyset på steinane manglar. Difor likte eg best versjon 1 kor rosatonane på steinane, gir ein fin effekt til bildet. Rosatonane går igjen på himmelen. Forgrunnen med steinane som ligg mest som dei er på veg nedover, saman med det sløriga vatnet som fortset så langt bakover langs dei bratte fjellsidene. Kjempestor dybde i denne fjellheimen kor trea er fargeklattar. Den store steinen i høgrehjørnet har motvekt i det bua fjellet øverst til venstre bak.
Himmelen med sine pastelltonar er fin kontrast til all stein og vatten i denne storslagne naturen. Det må jo vera beinhardt å gå til toppen langt der oppe! Fine fargar og flott komposisjon.
:) Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Vakkert og stemningsfullt,
#1 ser grei ut på min skjerm,
kunne gjerne sett litt mer av elven i nedre del,
ellers et flott og velkomponert bildeutsnitt!

Inger Anne
Avsluttet .
Hei Torbjørn.
Tar av meg hatten for dette bildet meget bra, andre kommentarer er overflødige.

Arne
Magnus H.
Stiller meg bak Fred Strømmens kommentar: en usedvanlig tredimensjonal virkning ved å la elva starte som forgrunnsmotiv og slynge seg, til dels repeterende, bak og oppover i terrenget!
Inger-Lise S.
Hei! Et aldeles nydelig bilde! Dyktig presentert! Det meste er sagt, så beklager at jeg henger meg på all ros over her,-bedre beskrevet enn jeg får til..
Toppenbilde :-) Velger v#1.

Inger-Lise
Robin J.
Enig med ILS. Henger meg på den rosen som er gitt av de andre. Meget bra.
Mvh RJ
Chr. G.
Jeg synes du presenterer mye god nasjonalromantikk, dette intet unntak. Smaker godt for en i utlendighet. Bra sug, tett og konsentrert komposisjon. Foretrekker mindre rosastikk.
Avsluttet .
Hei. Et orginalt og meget vakkert bilde. Som Glorstad sier viser du fin nasjonalromantikk.

Dette mestrer du bra. En blanding av v1 og v3 tror jeg blir best.


Ingenting å trekke.

Mvh Kyrre Lien
Ann T.
Hei Torbjørn, dette er vakkert! På mitt skjerm fungere V1 veldig bra. Liker lyset, motivet (Norsk romantikk på sitt beste!) og behandlingen. Støtte meg til de andre positive kommentarene du har fått.
Mvh. Ann
Odd Tore S.
Fin og spennende natur som ser ut som om den er verdt både pixler, støvlesåler og svette.
Vanskelig å forlange mer vidvinkel her, men jeg hadde ikke hatt noe imot at elva bare fylte ut formatet i bunn og ikke rant ut av det på sidene. Den kommentaren var vel ikke akkurat uventet.
Fargestikket her er jeg ikke med på, ikke i noen av versjonene. Mulig at enten skjermen min eller jeg eller begge deler er i det vanskelige hjørnet i så måte for tiden, for dette er ikke det eneste bildet jeg har reagert på, uten at andre har kommentert stikk. Men her har jo også andre gjort det.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Flott norsk natur fanget i en fin komposisjon. Liker godt dybden du har skapt. Kanskje noe midtstilt men det fugnere bra her synes jeg. Det er mulig at mine øyne er ute av trening etter ferien, men jeg synes å se mer fargestikk i V2 og 3.

Kjell S
Steinulf L.
Ikke mye å tilføye her. Spesielt v#3 fungerer godt på min skjerm.
Ole E.
Dette er et veldig lekkert og dynamisk landskapsbilde. Flott repetisjon av fossefall innover i bildet. Virkelig bra.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu