Velkommen, vi har ventet på deg
I førti og femtiåra var første time på folkeskolen, øremerket bibelhistorie. Uke etter uke, år etter år, ble vi fortalt om det gamle og nye testamentet, apostlene og alle deres gjerninger, uten at en noen, gammel eller ung, satte spørsmålstegn ved forkynnelsen.
For snart seksti år siden, var Norge en gjennomkristent nasjon, selvsagt med lokale varianter. Jeg er vokst opp i bibelbeltet på Sørlandet med søndagsskole og bibelhistorietimer med en frøken som var en forteller av guds nåde, i hvert fall visste hun hvordan de himmelske åpenbaringer skulle serveres oss unger. Vi fikk vår daglige dose med Moses, David og Judas og alle de andre som har skrevet sitt navn i kristendommens blodige historie.
I voksen alder opplever jeg historiene og den gamle kirkekunsten som en bisarr inspirasjonskilde til egne innfall i bilder og tekst.
Her gir jeg min subjektive vurdering av kjellerutgangen, som for flere av oss kan være like aktuell som perleporten. Husk det når ribbe, surkål, øl og dram legger seg på sidebeina i den kommende fråtsefesten.

Kirkens skjærskill flammer i det fjerne, djevelen og kontoristen står klar til å liste opp synderegistet for deg, her er det ingen veg tilbake.
Nyt det!!
:)Helge
Ganske hot
Bildet inngår i albumet religiøse særheter - sære bilder
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-12-13 11:35:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105 mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTeknisk har jeg brukt mest tid på lys og fargene, når først elementene falt på plass, gikk selve konstruksjonen greit. Jeg har brukt Capure NX og PS som basisprogrammer.
    Bålet er fra St. Hans på Skottevig i Høvåg, kirkeinteriør fra et sted på Vestlandet.
    Jeg teller aldri timer når jeg leker med bilder, bare CD er.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger975
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_227196} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Avsluttet .

Hei!
jeg har helt sansen for disse bildene dine,du er bare knallgod på å få alt til å stemme:-)Og dette er intet unntak,bildene får en til å tenke litt på både det ene og det andre,men på samme tid så er de morsomme.Og jeg kjenner meg godt igjen i teksten din under bildet,sånn tror jeg mange vokste opp på den tiden og mange hadde nok også mareritt om akuratt denne situasjonen her etter å ha fått den servert enten på søndagskolen eller skolen.Takk for et godt bilde igjen Helge,dette kan du.
Hilsen Tone!
Eivind B.

Hehe, her er det grønt lys og fri bane rett ned i kjellern. Men hva er symbolikken med ''Stans forbudt'' skiltet rett på innsiden av helvetes porter? ;)
Igjen viser du en rocka tilnæring til religiøs symbolikk som skiller seg fra det meste annet, hvertfall jeg har sett på dotten (og andre steder forsåvidt). Teknisk har jeg ingenting å pirke på. Et av dine beste?
Geir F.

Det er alltid et høydepunkt når du legger ut bilder og dette er såmenn ikke noe unntak. Du har en historie å fortelle og du forteller den godt. I tillegg har du en absurd humor og satire som kirkens representanter kunne hatt godt av å ta et dypdykk i.

Her er kirkens sannhet formidlet uten noe dikkedarer og rett på. Her er det bare å reise seg fra kirkebenken og vandre mot ''lyset''. Her er det grønn mann og ingen nøling tillatt så vidt jeg kan lese ut av trafikkskiltet Jeg skjønner at luften blir noe tyngre å puste i der fremme. Mange detaljer å studere som gjør hele settingen komplett. Liker også godt hvordan du har beveget hodet ditt inn i portalen. Uttrykket ditt blir ekstra virkningsfuldt og iøyefallende når du gjør det.

Når det gjelder kirkerommet ville jeg nok hatt det mørkere på grunn av det sterke motlyset fra bålet. Tror da også denne helvetesilden ville blitt enda mer overbevisende. Og den blå himmelen der bak. Burde ikke den vært rød?

Igjen har du levert varene så det holder. Mange misunner deg din fandenivolske kreativitet og vi er allerede begynt å glede oss til ditt neste sprell.

Beste hilsen og ha en god helg.

Ønskes deg fra
-fløde-

Helge R.

Hei og mange takk for positiv omtale. Jeg er selv fornøyd med bildet, det forteller en historie samtidig som de fleste elementene er på plass.
Lyset i rommet Geir, jeg har prøvd en masse varianter men landet på denne. Lyset rundt bålet, jeg skal hente fram bildet å se hva som kan gjøres.
Igjen en ærbødig takk til alle som ser og ikke minst til dere som kommenterer galskapen min, det kommer ett nytt bilde neste fredag klokken 11, nå skal jeg hjem og sette opp julekrybben.
Ha en god dag hilsen
:)Helge
Avsluttet .

Så absolutt et bilde til ettertanke. Innholdet, her med en mix av bisarr humor og religiøst alvor, hentyder til både latter og skrekkblandet fryd. Budskapet er klart, også understreket av den medfølgende teksten. Det er nok mange som kan ha slike ambivalente minner fra barndommens trosopplæring, uansett hvor man geografisk hadde sin oppvekst. Elementene i bildet gir, både enkeltvis og samlet, masse informasjon for å understreke ''budskapet'' ytterligere. Her kunne sikkert enkelt-elementene vært plassert på flere forskjellige steder/måter i bildet, samtidig med at budskapet fremdeles hadde blitt opprettholdt, men jeg syntes måten du har valgt å løse det på fungerer utmerket slik som det nå er. Dette er langt mer enn ''bare'' et bilde, og et bilde man sannsynligvis ikke glemmer så lett, noe som forøvrig også kjenntegner mange av de andre bildene fra din hånd.
Gerry F.

har ikke kommentert så mye bilder i detsiste, men skal si utviklingen i helge sitt hode går fort her ass...Utsøkte bisarre bilder! Herlig frekk med et snev av ironi ;) Du har en god forteller i deg...Tydelig bevis på at viking æraen og kristendom er noe som ligger ditt hjerte og hjerne nærmest!

BIldene dine forteller mye med hjelp av tekst og fantasi....



Gerry
Judit W.

Hei Helge!

Great ''magical mystery tour''! The only thing what I don't like here THE BIG KNIFE in your left hand :) The other things are good on the photo, especially you in the pulpit in the background.

Recommended!

Judit :)
Ronnie S.

Huff da :-)
Kamran I.

trur det faktisk frister, varmt og godt er det der ihvertfall :)

mvh,
-m.Kamran-
Anne Lene B.

Hei Helge
Hmmmm frister ikke så veldig, så en får holde sin sti ren!! Takker og bukker for nye fortellinger fortalt på en eminent måte!! :-)

Mvh
Anne Lene
John Andre A.

igjen en liten blåkopi som du kanskje allerede har lest:
et kaotisk bilde som fungerer!
som geir misunner jeg muligheten/evnen til å lage slike kreasjoner, og på den annen side er det nettopp stil/varemerker som dette som gjør at noen utmerker seg! det er DET som gjør fotopresentasjoner så spennende.
den grønne mannen på vårt innlærte gule felt er faktisk omtrent et høydepunkt for meg her, selv om det er heftig mange andre gode detaljer.
skulle likt å se deg når du jobber fram dine kreasjoner.
John

ps! grattis med fortjent anbefaling
Stig Børre E.

Like morsomt hver gang dette!
Herlig. Masse morsomme detaljer og en flott grunnkomposisjon.
I tillegg sitter det tekniske som det skal.

Imponert og inspirert hilsen
StigB
Steinulf L.

He,he,svært så vellaget, men altfor lite sex og synd. Noe må vi jo ha igjen for å ta kjellerutgangen..
Julie E.

Hei igjen!
Synes du er fargemessig veldig sikker. Det er en fryd å se hvor fargesprakende disse bildene er uten å virke rotete eller kaotiske på noe vis. Jeg jobber sjelden med farger når jeg holder på med foto, men mine andre prosjekter er ofte ganske fargesterke. Dine fotografier inspirerer meg der.
Synes ellers energinivået i disse bildene dine er upåklagelig. De inneholder et frydefullt trøkk. Synes også, kanskje spesielt dette bildet, ballanserer et sted mellom humor og alvor på en elegant måte. Når latteren setter seg fast fordi man ser et lag av alvor...det er situasjoner jeg liker. :)
Pleier du å stille ut? Når kommer neste utstilling?
mvh Julie
aase r.

Ho ho......

Hærlig befriende...

jææævli morsomt....! Igjen...

MVH

Aase
Helge R.

Hei alle sammen.
Dette var en bra start på lørdagen, ute er det sol og rundt 20 grader, her framfor skjermen på netcafe er det like varmt, de gode ordene deres gjør dagen litt ekstra flott.
Bildene mine bør sees i et mørkt rom, med full skjerm, sort bakgrunn. Det er slik jeg lager dem og derfor er lys og farger tilstemt dette. Jeg er også mest kreativ fra solen går ned til den står opp. Komposisjonen er en lek med former, lys og farge. Noen ganger klipper jeg ut objekter, prøveplasserer dem, ser på størrelsen, litt etter litt dukker det opp et bilde inne i hodet, så er det bare å prøve å gjenskape det på skjermen.
Saken er å ha nok råmateriell, og ikke minst å vite hvor det befinner seg, på hvilken DVD, i hvilken mappe, jeg har smertelig erfart at orden på dette feltet gjør halve jobben. Skjønt jobb, mine bilder er lek, lek med utrykk, former og farge, noen ganger lykkes jeg andre ganger skyter jeg langt over mål.
Til Judit; ja kniven er litt malplasert, skulle brukt noe annet, men formen på figuren er så god at jeg brukte dette bildet.
Til Julie; utstilling?? Jeg er mottakelig for tilbud!!
Jeg trenger litt gode råd når det gjelder trykk, lerret, papir, størrelse??. Her Spania kan jeg ramme dem for en åttendedel av hva det koster hjemme.
Igjen en takk til dere alle, både de som ser og dere som kommenterer, det fryder en gammel mann, ha en god weekend hilsen
:)Helge
PS: Nytt bilde neste fredag kl 11.
charlotte s.

vil bare føye meg til rekken av gratulanter.pst.noe godt kom det da tilslutt ut av den bisarre kristendomsundervisningen
charlotte
Julie E.

Hei igjen!
Når det gjelder utstilling vet du sikkert det du trenger å vite selv. :)
Grunnen til at jeg nevnhte utstilling er at bildene selvfølgelig er av høy kvalitet, men like viktig er at du er god til å fortelle en historie. Det finnes sikkert mange meninger om det, men jeg synes dette med å være en historieforteller er et viktig poeng for å kunne lage en spennende utstilling. Da skapes jo en større helhet og ett eller annet som er større enn hvert enkelt bildet. Ja, altså om sammensetningen av bildene er god.
Jeg vil tippe at dine bilder tåler er god størrelse. De er fargesterke og fulle av futt. Men om ønsket om en mer beskjeden størrelse skulle være der, tror jeg absolutt bildene gjør seg godt små også. Ett eller annet fra A3 og oppover om jeg skulle tippe noe.
Om du har muligheter til billig innramming, høres jo det fantastisk ut. Personlig er jeg stor fan av papir. Men det finnes jo mye rart der også. Andre vet sikkert mye mer om det enn hva jeg vet. Jeg har en EPSON-skriver som ''med et skrik'' dekker mine behov pr i dag.
Et annet artig alternativ for deg hadde jo også vært å lage en fotobok med noen av dine flotte tekster. En sånn skulle jeg gjerne eie! :)
mvh Julie
Renato M.

Hei Helge en hils fra den gråvær i Oslo enda en fantastisk fargerik bilde,tror nå må du beginner å tenke om å lage bok med bildene dine
Renato Manzi
Helge R.

Hei igjen og masse takker til dere alle, både kikkere og komentatorer.
Noen av bildene blir stilt ut i Galleri Humla på Bronseplassen:
www.bronseplassen.no
Det er klart at historiene er med på å gjøre innholdet, eller omvendt, jeg liker bilder som er fortellende.
Når det gjelder størrelsen på bildene klarere de fleste en poster. Nå må jeg en tur til Malaga for å finne et greit trykkeri, så få vi se hva det blir til.
Nå får jeg hjem å mekke videre på julekalenderen, deler den med dere til fredag, ha en solfyllt uke hilsen
:)Helge
Stein Oleiv B.

mange kjente elementer her helge:) du fremstiller det på din helt egent måte, og har de kjente ''helge'' gtrekkene i bildet: farger, sykt uttrykk, utsnitt, og ikke minst den bra måten du bruke ps på for å mikse sammen bilder fra helt forsjellige plasser. du gjennomfører dette elegant! likte fyren med gassmaska(som også er et kjent element) baki der på preikestolen eller hva det er. den grønne mannen fortalte mye i bildet. du har mange objekter i bildet, og det skulle hverken vært mer eller mindre. enda et knallbilde fra deg.
Avsluttet .

Hei Helge og takk for hyggelig komentar på mitt siste bilde her på ''dottn''

Først av alt, gleder jeg meg til Fredag...julekalenderen..:-)
Til ditt bilde, så har de fleste lagt inn velformulerte kommentarer som jeg ikke vil repetere, men Helge jeg er meget glad for at du vokste opp i bibelbeltet på Sørlandet med søndagsskole og bibelhistorietimer med en frøken som var en forteller av guds nåde. Dette har bidratt til din din kreative & livlige bildesammensetting. Stå på Helge, så gleder vi oss til ''freddan''

Hilsen
Arne
Geir F.

Enig.
Freddan begynner å bli et høydepunkt for alle oss som liker gærne bilder.
-fløde-
Helge R.

Hei igjen og nok en ærbødig takk for at dere ser og ikke minst kommenterer bildene mine.
I førti og femti årene var helvete en realitet, vi lærte at Gud har en stor protokoll med en debet og en kredit side hvor alle de gode gjerningene havner i pluss, de mindre gode i minus. På dommens dag blir kontoen summert, står du i minus havner du her.
Hva hadde vel kirken, både den katolske og protestantiske vært uten et sted som dette??
Sammen med arvesynden er helvete med på å stigmatisere svake mennesker, psykiske problemer og dermed et tapt selvbilde er ofte ressultetet av en slik kristen framferd.
I disse bildene prøver jeg å gjenskape min barndoms opplevelse av forkynnernes ord, forsettelse følger førstkommende fredag, ha en velsignet tirsdag hilsen
:)Helge
Tove Å.

Haha:) Utrolig! Hvor tar du det fra?
Det er fantastisk underholdene å se på bildene dine!
Terje S.

Dette er Photoshop kunst på høyt plan Helge. Beundrer deg for din tolmodighet og sjel du legger i bildene dine. Ha en rikitig fin jul. Regner med at det siste psykedeliske bilde ikke er laget enda.

Terje
Erik B.

Herlig! Absolutt herlig! Har sett på dette mange ganger, og laget meg rundt regnet 50.000 historier i hodet utfra det.

Porten til 2007?

Hilsen Erik.

PS: Godt nyttår, Helge!!
Helge R.

Takk til dere som har tid til å kommentere galskapen. Det kommer ett par bilder til i denne serien i løpet av nyåret.
Igjen takk og gode ønsker til dere alle i det nye året, hilsen
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu