Kveldsro
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-31 22:21:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 17-55mm f/2.8 DX
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/11
  • Lukker6s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetND-grad filter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1022
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259395} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Frode V.
Nydelige farger på dette bildet. Liker spesielt godt det blå partiet i midten som bryter opp.
Steinulf L.
Dette var lekkert. Flotte farger og fint avstemte silouetter. Den oppe til høyre kunne kanskje vært litt skarpere i refleksjonen. Ser mulighet for flere utsnitt her. Helt klart et bilde som gjør seg i stort format.
Tor Olav O.
Fin flatebruk og elegant fargegjentagelse, både for det blå og det gule. Speilingene skaper fine figurer. Bra bilde !
mvh
Tor Olav
Svein B.
Dette er jo en ordentlig godbit Torbjørn. Ikke noe jeg vil sette fingeren på her- bare å nyte dette. Lekkert!

Mvh
Svein B
Kine Annette K.
å dette var et vakkert bilde!!
det meste er vel sagt, skarpt, flotte farger... måtte bare si at dette bildet var, ja, vakkert. noe jeg helt klart ville hatt på veggen min!!

kine a.
Kristin S.
Vakkert!! Har ikke noe konstruktivt å komme med.
Rolig og behagelig bilde å se på.

Mvh Kristin
Odd Tore S.
Meget vakkert, gir ro i sinnet.
Som på andre bilder av samme type, inklusive mine egne, savner jeg vannlinje mellom gjenstand og speiling. Det blir ofte litt mørk klump, uten at jeg har funnet noen bra løsning på dette. Så dette er en kommentar uten løsning eller alternativ.
Odd Tore
Torbjørn K.
Takk til alle for hyggelige ord.

OTS: Jeg kan være enig med deg at det hadde gjort seg med en vannlinje mellom berg og speiling, men jeg tror kanskjed et er teknisk umulig når det gjengis i silhuett. Alternativet hadde kanskje vært å overeksponert evt. satt sammen flere versjoner til noe HDR-greier, men jeg tror at dersom det blir for mye detaljer så forsvinner noe av roen jeg prøver å formidle.

Torbjørn
Ivar B.
Sukkertøy!!! nydelige farger og toner. Fin kombinasjon av varme og kalde farger. Meget bra! Mvh Ivar.
Inger-Lise S.
Nydelig! Så rent og enkelt. Nydelig lys og lekre farger. Fin komposisjon.

Inger-Lise
Ola Alexander V.
Veldig flott.

Mvh Ola
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette var kveldsro så det holder i lange baner,
likte både komp., lys, farger og eksponeringen er utmerket tatt vare på.

Nydelig bilde!!

Inger Anne
Ann F.
Heller det bittelitt mot høyre?
Litt for mye himmel (1/2 - ned til der hvor fargene virkelig starter), ellers et grafisk rent bilde.

Mvh Ann
Arne S.
Rent, pent og velkomponert. Men det blir likevel for mange elementer til at det suger. De sukkersøte fargene og superkontrasten blir nesten for mye av det gode. Den glatte overflaten bidrar også til at jeg ender opp med at bildet grenser til effektmakeri.
Magnar B.
Lekkert bilde! Likar spesielt kontrasten mellom bølger og stille vatn. Kanskje eg ville ønskt meg litt mindre intensitet i fargane, men ellers går dette inn hos meg, har vandra mykje i den typen landskap.
Erik J.
Nydelig! Enkelt, stille og rolig! Bra!
Kjell Sigurd S.
Liker det meste her men synes kanskje du har dratt litt for hardt i spakene, men det blir smak og behag. Komposisjonen er klasisk og enkel. Kvadratisk format er bra, støtter stillhet og ro. Severdig resultat.

Kjell S
Ann T.
Det var nydelig å se på Torbjørn. Jeg synes at fargene er lekkert og plassering av silhuettene meget bra. Liker kontrasten mellom de sorte elementer og pastelle fargene. Tittelen passe bra til stemningen i bilde. Ja - kveldsro og veldig severdig!
Mvh. Ann
Torbjørn K.
Nok en gang må jeg takke for alle kommentarer.

Farger og kontrast er vel en smakssak. Jeg har lagt ut en ny versjon der jeg har vært litt mindre ivrig med spakene, selv om jeg nok fortsatt heller mot v1.

Torbjørn
Avsluttet .
Ufattelig nydelig. Hvor er dette?

/ Vegar
ingeborg w.
Dette ble lekkert. Jeg synes fargene er duse nok i v1, så jeg går for den. De er langt fra å være glorete og masete synes jeg, bare behagelig. Ellers er det helt greit med siluettene, trenger ikke detaljer her. Det passer godt med at det er så få elementer i bildet.
Lars B.
Det er fascinerende hvordan de fremste elementene formlig 'svever' i speilgrunnlaget som har flotte fargeoverganger. Et rolig og stemningsfullt bilde som jeg like godt.

Hilsen Lars
Jan Frode A.
Dette bildet ditt har ganske så høy plakat-/kitchfaktor, men jeg syntes det duger godt allikevel. Spill i farger og kontraster, ganske så utenfor det jeg er vant med fra din side, gir en spennende biildeflata. Det er noe med måten du bygger opp bildet på som fenger meg. Liker skjær og holmer i forgrunnen, som igjen bidrar til brudd i bildeflata sammen med at de tilfører dybde. Fargeklatt, som fungerer godt i en lun sommerkveld.

mvh Jan Frode
Torbjørn K.
Vegar: Dette bildet er tatt ved Stokkøya, en liten øy langs kysten nord for Ørland.

Torbjørn
Espen A. I.
Aldeles nydelig og stille. Flott å beskue slik naturkunst.

Espen
Tone A.
Eit nydeleg kveldsstemning som osar av stilla med vakre fargar. Her blir det versjon 1 for meg. Kor fargane er friskast som fin kontrast til dei mørke silhuettane.
Når eg har sett litt på bildet slik at stemninga får siga inn, oppdagar ser eg at det er detaljar på desse mørke berga, som med sine speglingar dannar ein fin diagonal frå steinen i venstrekanten.
Sjøen som er så stille er mest metallisk på overflata i forgrunnen, pga lysrefleksjonane i den stille sjøen.
Komposisjonen får fram den storslagne naturen kor forgrunnen med den store stilla, og silhuettane er ein kontrast til den markerte overgangen til sjøen lengre ut som har litt meir liv i seg.
Stor dybde med landskapet bak og den vesle øya. Himmelen er roleg med sine pastelltonar og kor kun eit lite skylag over lanskapet bryt stilla.
Få det opp på veggen i stort format. Bokmerke frå meg som er imponert over fargar, silhuettane og lysspelet her. Stemninga står flott til tittelen.
:) Tone

Stig Morten S.
Det var vakkert Torbjørn. En anbefaling fra meg.
Anne-Lise S.
Alldeles nydelig, Torbjørn! For en herlig ro som hviler over dette stemningsfulle landskapsbildet! Flott dybde innover ved fine diagonale linjer, god fokus og vakre farger. Lyset er fantastisk her, og du har virkelig vært på rett sted til rett tid! Ser noe halo over ytre svaberg som ligger mot høyre og venstre før sjøen blir mer urolig og har flotte strukturer. Kanskje for mye usm?

Anne-Lise
John-Tore G.
Hei.
Synes bildet nesten heller mot det abstrakte uttrykket som jeg liker så godt i naturbilder. Prøver på det selv også noen ganger med ujevnt hell. Herlige pastellfarver i en virelighet som nesten kan virke litt syntetisk selv om den er ekte.
Vannflaten blir så ren at man undrer seg hvordan, eller om det går an at det blir så rent. Snedig bilde med positivt fortegn

Mvh John-Tore

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu