Tafeltind
Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/6400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_400876} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Håvard F.
+
Flott format.
Fine sh toner, kontraster og skarphet
Bra komponert med menneskene i høyre bildekant hvor de går inn i bildet

-
Hadde vært så maks med hele skyggen fra det midterste fjellet.

Flott fjellfoto dette Thorbjørn.
mvh
Håvard
Avsluttet .
Teknisk godt gjennomført bilde og format. Dimensjonene illustreres bra via skikkelsene som er på veg inn i bildet. Dette styrker også komposisjonen. Dette er en bra avstandsbetraktning av et vakkert fjellområde med aktiviteter i. Kan synes ut fra "aktivitetene" og skisporene som det er "påskeføre" stemninger som fomidles, men kan like gjerne være at det er streng vinter og kulde, derfor usikker på budskapet.
vh kjellh
Per Harald G.
Nok eit bilde frå deg der du viser kontrasten mellom menneske og natur på ein svært god måte, her er det tre vandrarar frå venstre på veg innover i bildet mot mektige fjell.

Eg er litt usikker på dei kutta fjellskuggane nede til høgre i bildet. Det hadde vore interessant å sett ein versjon der dei var med.
Jon K. L.
Flott bilde fra fjellet. Er litt delt på om jeg liker alle skisporene i bildet, men har vel landet på at de tilfører bildet en ekstra dybde og således er positiv.

Jon K.
Kristin S.
Et pent motiv og flotte fjell.Fjellene og skisporene danner en svak diagonal som skaper dybde. Liker skyggene av fjellene, men hadde foretrukket at disse ikke var kuttet. Jeg kunne også tenkt meg at menneskene var i de nederste skisporne for en bedre balanse i komposisjon.
Ikke et fjellbilde som skiller seg ut, men absolutt pent:)

Mvh Kristin
Inger-Lise S.
Hei Thorbjørn!
Mektige og flotte fjellene i Lyngen. Det formidler du godt her.
Positivt med kontrasten mellom mennesker og natur, samt skispor som viser at naturen benyttes mye.
Flott spill mellom lys og skygge.
Skulle gjerne vært konstruktiv, men jeg finner ikke noe her jeg ønsker annerledes..Gidder ikke bruke lupe;)

Inger-Lise
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene. Kuttingen av skyggene, særlig de til høyre, er nok uheldige ja. Jeg har mer å gå på i underkant, men da får jeg med en noe rotete forgrunn på venstresiden.

Litt mye skispor også, ja. Vi møtte flere guidede grupper oppe på toppen. Dette var tydeligvis dagen for å bestige Tafeltind.

Jeg har jobbet en god del med toneforløpet - så jeg er glad for at det synes som om det sitter. Jeg er selv litt usikker på om venstre side av himmelen kanskje kunne vært mørknet noe.

Mvh Thorbjørn

Avsluttet .
Et praktfullt bilde med dimensjoner. Menneskene blir små blant slike mektige fjell, men ikke for små. Fjellene helt til venstre tilfører bildet enda mer dybde. Skyggene i nedkant av bildet bidrar positivt.

MvhJRH
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Ja, du lever i en natur som er vert å ta bilder fra!!
Her henger jeg ikke helt med hva angår komposisjon/utsnitt!
Elementene er der men menneskene er ikke visuelt riktig i naturen. vel, selvfølgelig er de der men, men...

Bildet er bra konvertert til B&W men....skulle ønske hele skygger fra fjellene samt personene...et annet sted....! Hvis du ikke har mer å gå på i dette bilde, blir det vanskelig å hjelpe!

Mvh svend
Thorbjørn R.
Tusen takk for ytterligere kommentarer.

Svend: Du ser ut som du er helt på linje med en som kommenterte bildet på en internasjonal fotonettside. Han skrev:

"Tech things like sharpness, tonal curve, contrast, B&W conversion etc etc are perfect, but in my opinion you should really really work on your compositional skills, at least judging from this photo."

Jeg er klar over at kuttet av skyggene er uheldig og at komposisjonen for øvrig ikke er spesielt original. Men her er tydeligvis alvorligere mangler med komposisjonen uten at jeg selv helt klarer å identifisere disse. Det er uansett nyttige innspill, som jeg tar med meg videre.

Mvh Thorbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu