Fant ikke flere bilder i dette utvalget!
Macaque in the early morning light.
På dette bildet har blitzen vært i bruk. Jeg forsøkte uten, men de bildene ble bare graut da det bare var så vidt hadde begynt å lysne da vi før 6 på morran stoppet ved et utsiktspunkt på veien opp mot Decan platået med elefanter og tigre som mål. Vi bare ante en fabelaaktig utsikt der vi så ut i mørket og disen da apene strømmet til for de var sikkert vant med å få noe. Aper sitter ikke akkurat stille og når lyset for det meste er fraværende så blir blitz et must.
Ikke helt sikker, men tipper at dette er en Bonnet makak som er svært vanlig i India. De veier fra 5,5 -9kg. og er 35-60 cm - har en hale på 35-68cm. Jeg ble av en guide til Hampi en gang fortalt at disse er i slekt med den afrikanske bavianen, men det får man vel ta med ei klype salt som det så vakkert heter.
Hvis du drar til Øya Elephanta med det verdenskjente templet Elephanta cave Ca. 10 km utenfor Bombays kyst dit man drar ut med båt fra Gate of India som for noen år siden ble utsatt for attentat og blåst i fillebiter er det nettopp denne aperasen du treffer på.
Navnet fikk øya fordi det ble funnet en sort steinelefant der ute som nå står i en av Bombays parker hvor jeg aldri har vært. Tempelet til Shivas ære ble hugget ut for hånd i tidsrommet 6. til 8. århundre. Nøyaktig når strides de lærde om. Jeg kom ut der første gang i romjula 1972 og følte da en litt spesiell stemning inne i denne fjellhula som det jo er. Shivafigurene har fortsatt skader etter at Vasco da Gamas menn skjøt på dem fordi de trodde dette var figurer som ble tilbedt. Disse skadene har aldri blitt reparert og står der den dag i dag som bevis på portugisernes vandalisme. Kun stolpene som har forvitret grunnet de salte havvindene har blitt restaurert og erstattet.
I januar 1997 var jeg tilbake på øya Elephanta og det hadde gått 24 år. Da jeg forsøkte på å komme inn i en av de andre hulene på øya ble jeg nær angrepet av Bonnet makaker som hadde tatt hula i besittelse som hjem så jeg trakk meg skyndsomt tilbake for de tenna som ble vist fram så ikke særlig gode ut å bli bitt av.
Nå finnes det også en annen makak art i India - Rhesus macaque som er vanlig fra Afganistan via nordlige India til syd Kina, macaca mulatta.
Aper har blitt et stort problem i indiske byer der de roter til i søppelkasser, stjeler fra folk osv. hvilket vi så en del av første gang vi kom til Hospet for å dra til Hampi.
Etter første natta på hotellet der vi bodde i annen etg. kom kameraten min ut fra toaleten om morran og sa: "Det satt en ape i et tre rett utafor her og så på mens jeg pissa."

http://pbase.com/kneppen
OK etter forholdene.
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 18-250 med stabilisator
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd i en avstand av 1,2 meter. Blitz i bruk. ISO 400. Fint lite tid å instillinger da det kun ble en svært kort stopp så egentlig bare flaks at jeg fikk en brukbar eksponering.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_586564} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Walter S.

Takk for en virtuell reise i historie og steder i India. Bildet av macaquen ble da bra det. Nokså uanfektet der han studerer maten sin, virker det som.

Jeg måtte smile litt, fordi det første som falt meg inn da jeg åpnet bildet ditt her, var at - "Oj! Dette ligner jo på Pål Bang Hansen..."

Litt slemt, jeg vet det, men slik er det. Jeg ber om unskyldning hvis noen av P.B.H's familie leser dette.

Mvh,
Walter
Jan G.

Jeg synes dette bildet beviser at det ikke er nødvendig å be om unnskyldning for bruk av blitz! Lyset er fotografiets grunnide. Og mangler det lys, får man ta det man har og bruke med kløkt.
Her er det ingen ubehagelige skygger, lyset former kroppen på en god måte.
Stram komposisjon.
Mvh Jan
Berit A.

Synes bildet ble veldig flott og skarpt. Artig å se, og artig med din fortellende informasjon.
Godt du kom deg ut av den hula. :))
Solvår B.

Takk for smilet! Kjenner igjen mange menneskelige trekk her. Blitz fungerer helt utmerket i denne settingen.
: ) Solvår
Lars Ivarson F.

gamlebesten kosar seg i morgonstemninga..fint formidla dette, roar..flotters
Carsten W.

Bildet er jo flott tross blits, som Jan så.
Jeg kunne tenke meg at det er ikke så lett å fange disse kaoter;)
Jeg prøvde en gang og ble nesten fortvilt;))
Frode L.

Hei Roar.

Nok en flott og fortellende undertekst, en fin reise.
Synes bilde ble veldig bra, skarpt med fine detaljer, artig utrykk på'n der den studerer matbiten.

Frode.
Håkon Ø.

Et herlig bilde av denne apen, flott lys med riktig bruk av blitz, litt av en opplevelse dette tidlig på morran, kan ikke bli bedre Roar.
Kirsten H.

Mange likhetstrekk med noen og enhver her! Nært og fint apeportrett. Det er helt greit med blits, da får man iallefall skarpte bilder.
mvh Kirsten
Bjørn T.

Herlig positur og utrykk på denne luringen. Godt formidlet i både ord og bilde. Mvh Bjørn
Roar K.

Takker så mye for alle kommentarer.

Roar
Bjarte W.

Herlig lite vesen. Ja, de som oss kan vel være noen rakkere, og nappe til seg ett og annet i forbifarten. Synes bildet ble veldig bra, med fin positur og god skarphet. Imponerende hvor uanfektet den er på tross av ditt nærvær.

- Bjarte
Lisbeth S.

Ble et tett og fint apebilde, ser tankefull ut der den titter i hånden, spiselig eller ikke?
lyset ble greit med blitsbruk, detaljene kom godt frem.
mvh Lisbeth
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu