Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto som prosjekt

Tre dagers workshop hvor deltakerne planlegger eget fotoprosjekt med tanke på teknikk, sjanger, utførelse og presentasjon. Workshopen holdes ved Mediegården i Bodø.
Fokus for workshopen Foto som prosjekt er fotografi i serie, enten med tanke på utstilling, publisering, fotobøker eller andre presentasjoner. Tema-baserte fotoprosjekt har store bruksområder og blir stadig mer verdsatt som fortellermåte innenfor kunst, kultur, reporasj og privat bruk . Deltakere på workshopen vil fokusere på å planlegge produksjon av en egen serie med bilder hvor man har mulighet til å fordype seg i et ønsket tema, måtte det være en dokumentar, reise-reportage, landskap, kunst, undersøkende prosjekt, arkivdykk, portfølje eller familiealbum.

Workshopen vil foregå som en blanding av forelesning, øvelser og oppgaver og man vil få veiledning og tilbakemelding på egne arbeid, samt verktøy og hjelp til utvikling og forbedring. Vi vil gå inn på planlegging, organisering, gjennomføring og presentering av egne fotoprosjekt hvor deltakerene selv skal starte planleggingen av et prosjekt av egen interesse, og finne den mest passende presentasjonsformen. Deltakerne får utdelt hver sin kursperm med maler og verktøy, og står klare til å starte egne prosjekt ved kursets slutt.


DAG 1 - Å lage et fotoprosjekt
Lørdag 27 juni, kl. 11.00 - 16.00
Hvorfor jobbe med foto gjennom prosjekt?
Idéverksted - produksjon og bearbeiding av egne idéer
Stil, sjanger, medium og teknikk
Inspirasjon og visuell utvikling
Videre research - hvordan bruke arbeidsboken?


DAG 2 - Utvikle egne prosjekt
Søndag 28 juni, kl. 11.00 - 16.00
Fotoboken som presentasjon
Utstilling som presentasjon
Publisering som presentasjon
Idéverksted - presentasjon av arbeid
Utfordringer i fotoprosjekt
Verksted - løsninger på utfordringer


DAG 3 (kveld): Gjennomføring og presentasjon
Onsdag 1 juli, kl. 17.00 - 20.30
Det ferdige resultatet
Metoder og tekniske behov
Interessenter - hvem kan/bør man involvere?
Tidplan
Publisering og promotering av eget arbeid


For påmelding kontakt Marianne på e-post: m.bjornmyr@gmail.com

Skriv navn, kontaktadresse (epost) og telefon-nummer.
Du vil innen kort tid få svarmail med bekreftelse om plass.

NB. Kun 16 plasser.

Gjerne ta kontakt for andre spørsmål og henvendelser.

OM KURSHOLDERE

Marianne Bjørnmyr er født og oppvokst i Bodø, men bor og jobber i London hvor hun har fullført en mastergrad i Fotografi ved University of the Arts London. I sin praksis jobber hun ofte med undersøkende kunst hvor sentrale temaer omhandler vår oppfattelse av fotografiet som en tilnærming til virkeligheten. I tillegg til sin kunstneriske praksis holder Marianne workshops, kurs og foredrag innen fotografi, prosjektplanlegging og bokpublisering.

Marianne har tidligere stilt ut arbeider på blant annet på Høst-utstillingen og Nordnorsken samt i en rekke gallerier nasjonalt og internasjonalt. Hun har tidligere vunnet priser som Daniel Blau’s 5 under 30 og Juvenarte og i 2015 ble Marianne utnevnt til topp 10 London-baserte samtidsfotografer av magasinet CultureTrip. Våren 2015 deltar Marianne som Artist in Residence ved FATHOM i London.

www.mariannebjornmyr.com

Dan Mariner bor og jobber i London og har fullført sin utdannelse som dokumentarfotograf fra det verdenskjente Newport University i Wales. Igjennom sitt arbeide fokuserer han på sosiale og miljømessige utfordringer utbredt i dagens samfunn. Han er spesielt interessert i hvordan moderne infrastruktur eksister i samhold med den naturlige verden.

Dan har nylig gjennomført et lengre prosjekt med fokus på oljeregionen i Pennsylvania, USA, og byen Titusville hvor Colonel Edwin i 1859 gjorde de første borringene som senere ble starten på den moderne oljeindustrien og dreiv verden til den kjente industrielle revolusjonen
Arbeidet er publisert i boken Drake’s Folly, og ble nylig lansert sammen med et utstilling i London.

www.danmariner.com


Se mer informasjon og last ned kursbrosjyre på www.mariannebjornmyr.com/kurs
Marianne Bjørnmyr - Merrasami Arbevierut
Merrasami Arbevierut
Marianne Bjørnmyr
Foto i serie
Alec Soth - Foto som utstilling
Foto som utstilling
Alec Soth
Foto som utstilling
Photoarchive - Fotobok som presentasjon
Fotobok som presentasjon
Photoarchive
Fotobok som presentasjon

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu